Gedragsproblemen met je huisdier kunnen leiden tot lastige en soms onhoudbare situaties: een agressieve hond op straat, een kat die heel het huis onder plast, een verenplukkende papegaai of een kribbebijtend paard. Gedragsproblemen leiden maar al te vaak tot afstand, asielverblijf en herplaatsing, en uiteindelijk zelfs tot euthanasie. Soms is zelfs het hele gezinsleven ontregeld.
 


Steeds meer diereigenaren zijn op zoek naar een oplossing voor het gedragsprobleem van hun (huis)dier en steeds meer mensen vragen daarbij hulp. Maar de vraag is, aan wie vraag je nu professionele hulp? Wie is goed geschoold en gekwalificeerd om op een professionele wijze de gedragsproblemen bij uw huisdier op te lossen?

Net zoals in andere Europese landen, zijn ook in Nederland grote verschillen waar te nemen qua opleiding, kennisniveau en vaardigheden tussen mensen die al dan niet op commerciële basis hun diensten aanbieden om eigenaar en huisdier te helpen bij het oplossen van het gedragsprobleem.
Stichting Certipet voorziet in een betere herkenbaarheid van een goed geschoolde professionele beroepsgroep.

Wilt u inzicht hebben in welke mensen zich zoal bezig houden met gedragsafwijkingen met medische achtergronden, gedragsproblemen of opvoedingsproblemen, instructie en trainen, dan kunt u de verschillende beroepsprofielen na lezen.

De lijst met Diergedragstherapeuten vindt u hier.
De lijst met Klinisch Diergedragstherapeuten vindt u hier


Mocht u onverhoopt niet tevreden zijn over de diensten van de geaccrediteerde professionals van Stichting Certipet dan kunt u een klachtenprocedure inzetten. Klik hier voor meer informatie over klachtenprocedures.

 

Ga naar boven